Web design

Tot ce trebuie să știți despre a deveni un Web Develo per

Dacă te-ai gândit vreodată să devii dezvoltator web, ai ajuns în locul potrivit! Urmărirea unei noi cariere este o decizie importantă, deci este important să vă faceți cercetările.

Poate că ai visat întotdeauna să devii dezvoltator web. Sau poate timpul pe care l-ați petrecut jucând codul HTML și CSS pe platforma blogului dvs. de hobby v-a stârnit curiozitatea interioară despre viață ca dezvoltator web profesionist. Indiferent de modul în care ați ajuns aici, aveți câteva întrebări și avem câteva răspunsuri!

Am adunat o combinație de informații de la experți, informații guvernamentale și date de analiză a locurilor de muncă în timp real pentru a vă oferi răspunsurile la toate întrebările dvs. arzătoare. Mai jos veți găsi opt întrebări frecvente despre a deveni dezvoltator web.

Ce fac dezvoltatorii web?

Să începem cu elementele de bază. Probabil că știți bine că dezvoltatorii web construiesc site-uri web, dar există mult mai mult decât atât. Dezvoltatorii web trebuie, de asemenea, să analizeze nevoile utilizatorilor pentru a se asigura că conținutul adecvat, grafica și structura subiacentă sunt utilizate pentru a îndeplini atât obiectivele utilizatorului, cât și ale proprietarului site-ului web, potrivit Biroului Statisticilor Muncii din SUA (BLS). 1

Responsabilitățile comune includ:

 • Folosirea limbajelor de creație sau de scriptare pentru a crea site-uri web
 • Scrierea, proiectarea și editarea conținutului paginii web sau direcționarea altor producători de conținut
 • Identificarea și corectarea problemelor descoperite prin testare sau feedback-ul utilizatorilor
 • Conversia componentelor scrise, grafice, audio și video în formate web compatibile

Care sunt perspectivele de carieră pentru dezvoltatorii web?

Dacă învățați ce fac dezvoltatorii de web v-a entuziasmat gândul de a deveni unul, veți fi bucuroși să auziți că pozițiile pentru acești profesioniști sunt în creștere. Potrivit BLS, se preconizează că joburile de dezvoltare web vor crește cu 15% până în 2026. Aceasta este mai mult decât dublul ratei medii de creștere proiectate pentru toate ocupațiile.

„Toată lumea dorește un site web”, spune Brandon Swift, cofondator al Volt Commerce din Santa Barbara. „Ca dezvoltator web, nu veți avea niciodată lipsă de muncă.”

Site-urile web au devenit o componentă critică pentru ca întreprinderile să rămână competitive. O companie nu poate utiliza pur și simplu un șablon online generic dacă dorește să ofere consumatorilor săi o experiență personalizată și autentică. Acesta este un motiv pentru care Swift crede că terenul ar trebui să rămână puternic în viitor.

Știind că există o cerere puternică este grozav, dar ce rămâne cu cariera dezvoltatorilor de web? Cei mai mulți vor începe într-un rol de dezvoltare web junior și, în cele din urmă, își vor îndrepta poziția către un dezvoltator senior – dar de acolo poate deveni interesant. Puteți gestiona în cele din urmă o echipă de dezvoltatori sau puteți alege să vă perfecționați într-o zonă specializată de dezvoltare web. Dezvoltatorii cu experiență ar putea, de asemenea, să încerce să lucreze independent sau să înceapă propria afacere.

Care sunt unele locuri de muncă obișnuite pentru dezvoltatorii web?

Există mai multe titluri de locuri de muncă care intră sub umbrela „dezvoltator web”. Un profesionist cu aceste abilități și cunoștințe este calificat să lucreze într-o serie de poziții legate de dezvoltarea web și programarea computerelor.

Sunteți curios despre cele mai frecvente locuri de muncă de dezvoltare web de acolo? Am folosit software-ul de analiză a posturilor pentru a examina peste 197.000 de locuri de muncă pentru dezvoltatori web postate în ultimul an. 2  Datele ne-au ajutat să stabilim câteva titluri comune de locuri de muncă pentru dezvoltatorii web.

Titlurile posturilor de dezvoltare web 2

 1. Dezvoltator interfețe
 2. Dezvoltator back-end
 3. Proiectant de experiență utilizator (UX)
 4. Dezvoltator interfață utilizator (UI)
 5. Dezvoltator de software

Cât câștigă dezvoltatorii web?

Este promițător să știi că se preconizează că vor crește locurile de muncă, dar probabil că ești curios și la ce să te aștepți de la un salariu tipic pentru dezvoltatori web. Dacă aveți de gând să vă investiți timpul și banii în urmărirea unei noi cariere, doriți să știți că va merita pe termen lung.

Veți fi bucuroși să auziți că BLS raportează salariul mediu anual din 2018 pentru dezvoltatorii de web la 69.430 USD. 1  Aceasta este în mod semnificativ mai mare decât media pentru toate ocupațiile din 2018, care a fost de 38.640 USD.

Este demn de remarcat faptul că salariile dezvoltatorului web pot varia destul de mult în funcție de factori precum industria, nivelul de educație sau experiență, locația geografică și dacă sunteți sau nu independent. În 2018, cel mai mic 10% a câștigat mai puțin de 38.000 $ și cel mai mare 10% a câștigat mai mult de 124.000 $ anual, potrivit BLS. 1

Care sunt unele caracteristici ale unui bun dezvoltator web?

Există câteva calități inerente împărtășite de mulți dezvoltatori web de succes. După ce am discutat cu profesioniștii din industrie, am identificat câteva abilități transferabile care joacă un rol esențial în operațiunile de zi cu zi ale postului.

1. Bune abilități de comunicare

Dezvoltatorii web trebuie să colaboreze cu mai mulți membri ai unei organizații pentru a se asigura că obiectivele tuturor sunt îndeplinite prin intermediul site-ului web. Este important să mențineți linii de comunicare deschise și să puteți traduce jargonul tehnic în termeni laici pentru alți membri ai echipei.

Dacă aveți copii, probabil ați devenit un simplificator priceput atunci când încercați să explicați subiecte complexe pentru copiii voștri curioși. Dacă puteți face o treabă decentă de a explica de ce cerul este albastru pentru un copil de 5 ani, ar trebui să aveți un control destul de bun în simplificarea limbajului folosit pentru a descrie un client o problemă tehnică.

2. Iubirea de a învăța

Pentru a fi dezvoltator web, va trebui să aveți o curiozitate naturală. Dacă sunteți genul care parcurge blogurile YouTube și dezvoltatorii web pentru tutoriale și inspirație și pur și simplu abia așteptați să intrați și să începeți să învățați noi tehnici, sunteți pe drumul cel bun.

Noi scripturi, widget-uri și modele sunt lansate zilnic, astfel încât dezvoltatorii web trebuie să fie la curent pentru a rămâne relevanți în industrie. La început ar putea părea descurajant să încerci să ții pasul cu toate acestea, dar adesea aceste noi instrumente sunt create pentru a ușura lucrurile – ceea ce oferă un stimulent frumos pentru efort.

3. Răbdare

Un site web nu este niciodată complet complet. Adesea, munca clientului va merge înainte și înapoi și cele mai mici detalii vor necesita o hărțuire obositoare, potrivit Sid Savara, dezvoltator web senior la Red Aloha din Honolulu. Când sunt solicitate modificări minuscule sau actualizări, este important să rămâneți răbdători. Acest lucru întărește, de asemenea, nevoia de abilități de comunicare puternice; cu cât ești mai capabil să comunici, cu atât este mai puțin probabil să ai un proces de dezvoltare nesfârșit.

4. Perfecționismul

„Majoritatea dezvoltatorilor web pe care i-am întâlnit [suferă de] tulburare obsesiv-compulsivă la limită atunci când vine vorba de verificarea și verificarea dublă a codului lor”, spune Sam McRoberts, CEO al VUDU Marketing din Seattle.

Este esențial pentru dezvoltatorii de web să folosească această atenție extremă la detalii, potrivit McRoberts. O mică greșeală poate rupe un întreg site web, așa că spune că există o marjă foarte mică de eroare pentru dezvoltatorii de web atunci când vine momentul lansării unui nou site sau pagină.

De ce abilități de dezvoltare web aveți nevoie pentru a reuși în domeniu?

Știind că aveți caracteristicile naturale ale unui dezvoltator web este un început minunat, dar nu veți găsi succes doar cu acele calități. Pentru a excela într-o astfel de profesie tehnică, este imperativ să stăpâniți abilitățile dificile pentru a completa abilitățile soft.

Analiza postării noastre ne-a ajutat să identificăm primele 10 abilități tehnice pe care angajatorii le caută la candidați. 2  Acest lucru vă va oferi o idee despre abilitățile pe care ar trebui să vă concentrați asupra ascuțirii pentru a deveni o marfă fierbinte în acest domeniu.

Top 10 abilități tehnice pentru dezvoltatorii web: 2

 1. JavaScript®
 2. HTML5
 3. Dezvoltare de aplicații web
 4. Java®
 5. Dezvoltare de software
 6. jQuery®
 7. SQL
 8. AngularJS
 9. CSS
 10. Proiectare interfață utilizator (UI)

Nu sunteți familiarizați cu unele dintre aceste abilități și limbaje de codare? Nu-ți face griji! Acesta este exact tipul de formare și expertiză în dezvoltarea web pe care vă puteți aștepta să le obțineți dintr-un program de educație formală.

Cum deveniți dezvoltator web?

Acum, că sunteți conștient de abilitățile necesare pentru a reuși ca dezvoltator web, să vorbim despre educația și formarea care vă vor ajuta să obțineți un loc de muncă. Cerințele educaționale variază în funcție de mediul de lucru, în conformitate cu BLS, dar cea mai comună cerință este diploma de asociat. 1

Este adevărat că vă puteți învăța să codificați online, dar amintiți-vă că dezvoltarea mult web este mult mai mult decât codarea pură. O educație formală vă va ajuta să vă stăpâniți abilitățile de programare, să obțineți o pregătire practică practică și să vă pregătiți să lucrați cu succes cu clienții și să găsiți soluții creative la provocările de afaceri.

Care sunt unele concepții greșite frecvente despre dezvoltarea web?

Acum că aveți o idee despre ceea ce face un dezvoltator web, este important să știți ce nu face un dezvoltator web. Vrem să clarificăm orice concepții greșite despre această carieră înainte de a decide dacă este potrivit pentru dvs.

1. Dezvoltarea web nu este   neapărat design web

Unul dintre cei mai mari utilizatori greși de acolo este că dezvoltarea web este sinonimă cu designul web, ceea ce este neadevărat, potrivit Oleg Korneitchouk, director de dezvoltare web la SmartSites din New Jersey. El spune că dezvoltarea presupune munca proiectantului și o transformă într-un site funcțional.

Designerii sunt persoanele creative care se concentrează pe aspectul general al unui site web; în timp ce dezvoltatorii sunt persoanele analitice care se concentrează pe aspectele generale de performanță ale site-ului. O parte din această confuzie poate proveni din relația strânsă dintre dezvoltarea front-end și designul web. Mulți designeri de web învață, de asemenea, abilitățile dezvoltatorilor front-end pentru a deveni mai bine rotunjiți.

2. Nu ești niciodată „terminat” cu un site web

Un site web este ca o plantă care are nevoie de o îngrijire constantă. Chiar când crezi că este perfect, vei găsi o eroare care trebuie rezolvată sau un element pe care clientul dorește să îl adauge. Tehnologia este în continuă evoluție, astfel încât vor fi întotdeauna îmbunătățiri de făcut. Gândiți-vă în acest fel: chiar dacă cineva a creat site-ul web „perfect” în 2005, acel site va părea totuși foarte datat și ar putea avea mai multe deficiențe de securitate sau structurale în partea din spate, în comparație cu cele mai recente și mai mari site-uri din prezent.

3. Dezvoltatorii web fac mai mult decât să scrie cod

Adevărul este că dezvoltatorii web nu stau doar și se uită la ecranul computerului toată ziua. În timp ce scrierea codului este o parte importantă a activității, interacțiunea cu proiectanții, ilustratorii, redactorii și alt personal implicat în procesul de planificare este o piesă esențială a puzzle-ului.

Dezvoltatorii web analizează, de asemenea, performanța site-ului web și lucrează cu părțile interesate ale site-ului pentru a acorda prioritate actualizărilor și îmbunătățirilor strategice. În plus, este crucial pentru ei să petreacă timp cercetând noi tehnici și tehnologii.

Începeți să vă dezvoltați planurile de carieră

Deci, ce fac dezvoltatorii web? Cât câștigă dezvoltatorii web? Și cum deveniți dezvoltator web? Indiferent care a fost întrebarea dvs. inițială, acum ați primit răspunsul. Acum, că aveți o idee mai bună despre ce să vă așteptați de la câmp, numai dvs. puteți decide dacă sunteți exclus pentru a deveni dezvoltator web.

Nu sunteți sigur dacă dezvoltarea web este calea potrivită pentru dvs.? Nu-ți face griji! Există o mulțime de opțiuni în domeniul tehnologiei. Articolul nostru, „9 Cariere de programare pentru cunoscătorii de codare” vă va ajuta să descompuneți câteva dintre opțiunile dvs.