Sfaturi de design grafic pentru designerii UX
Harvest Inspirations
În timp ce fiecare designer ar trebui să prețuiască individualitatea, este posibil să dezvolte o apreciere pentru punctele de vedere noi și să se inspire din strategiile de comunicare vizuală ale altora. Numeroase site-uri web și aplicații oferă inspirații de design care vă pot afecta munca. Un astfel de site este Pinterest, care găzduiește miliarde de fotografii pe care utilizatorii – dintre care mulți sunt designeri – le-au partajat, fixat și curatat. Căutați online pentru a obține idei de design care ar putea funcționa pentru sarcinile dvs.
Site-urile web precum Dribbble și Behance sunt o mină de comori pentru designerii de UX și interfețe vizuale. Sunt puncte importante pentru designeri înfocați și locuri excelente pentru a găsi noi concepte pentru design grafic. Pe lângă wireframes UX și prototipuri de design detaliate, veți găsi colecții considerabile de soluții de design grafic, inclusiv totul, de la logo-uri și bannere simple până la iconografie.
Fii perceptiv și analitic.
Concentrați-vă pe idei de design proaspete care pot oferi valoare pe termen lung, mai degrabă decât tendințele trecătoare ale modei. Luați în considerare principiile de proiectare pe care se bazează o soluție de proiectare pentru a înțelege cum și de ce funcționează pe deplin. Luați notă de utilizarea de către designer a numeroaselor componente de design. Pentru a înțelege intențiile designerului din spatele utilizării acestor elemente, luați în considerare schemele de culori, aranjamentele spațiale, ierarhia și alegerile tipografice.
Descoperiți semnificația psihologiei în design, astfel încât să puteți prezice modul în care spectatorii vor răspunde la imagini și alte componente vizuale. De exemplu, designerii grafici pot evoca anumite sentimente și emoții în publicul lor folosind psihologia culorilor.
Fii mereu atent și ține cont de dorințele și nevoile pieței tale țintă. Fiecare designer UX ar trebui să poată influența modul în care utilizatorii țintă răspund la soluțiile lor de design, deoarece este un talent util.
Selectați iconografia și fonturile corecte
Fonturile servesc ca o reprezentare vizuală a identității și personalității unei companii. Un designer UX trebuie să selecteze fonturi și iconografie care se îmbină cu designul general al unui produs sau al site-ului web. Utilizați fonturi care sporesc lizibilitatea și fac experiența de lectură a utilizatorilor dvs. plăcută.
Furnizarea unei ierarhii tipografice clare este esențială, deoarece transmite modul în care informațiile de pe un produs sau site web sunt aranjate în funcție de relevanța sa. Acest lucru face mai ușor pentru cititori să răsfoiască conținutul, subliniind începutul și sfârșitul fiecărei secțiuni.
În designul grafic, fonturile sunt întotdeauna un factor crucial. Fonturile și fonturile dvs. influențează foarte mult eficacitatea cu care puteți comunica mesajul unui site.
Folosiți scheme de culori coerente
Culorile influențează starea de spirit a oamenilor. Roșul, de exemplu, simbolizează pasiunea și dragostea. Verdele este un simbol al naturii. Fericirea este evocată de portocaliu. Percepția culorilor este profund înrădăcinată în psihicul nostru. Pentru a garanta că desenele lor sunt cât mai eficiente posibil, mulți designeri studiază psihologia culorii. Folosiți combinații de culori subtil complementare. Asigurați-vă că culorile pe care le utilizați să iasă în evidență una de alta, în special între elementele de text și fundalul lor.
Vă puteți crea desenele cu ajutorul selecției enorme de culori și palete oferite de programul Adobe Color CC.
Produceți imagini și ilustrații de înaltă calitate
O livrare de mesaje simplă, atrăgătoare și clară este scopul designului grafic. Fundamentul designului grafic sunt ilustrațiile și imaginile fotografice. Ele vă pot ajuta să stabiliți o conexiune profundă cu publicul dvs., să dezvoltați o poveste convingătoare și să ofere utilizatorilor o experiență pozitivă dacă le utilizați corect. Reacțiile publicului la imagini pot varia. Imaginile care descriu cu acuratețe afacerea dvs., articolul, site-ul web sau serviciul dvs. ajută la comunicarea mesajului dvs. vizitatorilor și îi ajută să înțeleagă ceea ce vindeți. Puteți oferi fotografii clare fără nicio distracție prin eliminarea fundalului.
Utilizați diagrame și imagini pentru a simplifica concepte, proceduri și idei provocatoare ca designer UX. Ele pot ajuta utilizatorii să ia decizii simple și sunt instrumente utile pentru transmiterea mesajelor.
Elemente de pagină din centru
Unul dintre aspectele esențiale ale designului grafic este alinierea. Când creați pentru experiența utilizatorului, trebuie să utilizați în mod constant principiul de aliniere. Așezați fiecare componentă pe pagină cu grijă astfel încât să formeze o compoziție unitară cu celelalte. Design-urile tale vor fi plăcute din punct de vedere estetic datorită alinierii, care ajută la crearea echilibrului în imagini și între elementele paginii. În plus, oferă conexiuni vizuale între elementele paginii și oferă modelelor tale un aspect curat și organizat.
Publicul dvs. poate decide modul în care piesele interacționează între ele, asigurându-vă că elementele paginii sunt aliniate corespunzător. Alinierea bună facilitează comunicarea conexiunilor dintre elementele paginii. Elementele dvs. de design ar fi întâmplătoare și confuze pentru utilizatori fără aliniere și organizare.
Folosiți ierarhii vizuale
Una dintre cele mai importante tehnici în designul UX este atragerea atenției utilizatorilor prin prezentarea grafică a ierarhiei elementelor paginii. Puteți proiecta un aspect care să permită oamenilor să înțeleagă rapid importanța fiecărui element dintr-o pagină prin stabilirea clară a unei ordini vizuale.
Piesa de pe site care atrage inițial atenția utilizatorului ar trebui să fie cea din vârful ierarhiei vizuale. Aceasta este cea mai semnificativă componentă de design, comparabilă cu titlul unei pagini sau cu numele unei companii. Următoarele elemente care atrag atenția utilizatorului sunt secundare celor care au venit înaintea lor.
Puteți implementa ierarhia vizuală ajustând lățimile, greutatea fonturilor, culorile, contrastul și stilurile tipografice ale elementelor dvs. de design. Fără a spune în mod explicit utilizatorilor ce să facă, îi puteți îndruma în direcția corectă, ajutându-i să aleagă ce informații să proceseze mai întâi.
Folosește modele și direcția vizuală
Direcția vizuală dă aspectul mișcării în cadrul unui design. Puteți poziționa strategic elementele paginii pentru a dirija atenția cititorilor de la o parte a paginii la alta. În timp ce ierarhia vizuală direcționează atenția utilizatorilor prin ajustarea calităților estetice ale articolelor, direcția vizuală direcționează utilizatorii prin poziționarea elementelor în zone predeterminate pe o pagină și aplicarea modelelor acestora.
Pe baza scopului unei pagini, designerii UX ar trebui să înțeleagă ce model să folosească. Aceste modele pot direcționa vizitatorii și le pot face simplu să parcurgă o pagină. Pentru o pagină care abordează eficient branding-ul, structura, ierarhia și îndemnurile la acțiune, dar care nu are un conținut excesiv, modelul Z, de exemplu, este ideal. Pe de altă parte, site-urile cu mult conținut, cum ar fi acele bloguri, reviste și ziare, beneficiază cel mai mult de modelul F. Cititorii care preferă să citească textul de sus în jos și de la stânga la dreapta pot trece fără efort astfel de pagini datorită modelului F.
Produceți modele clare și neaglomerate
Când proiectați pentru experiența utilizatorului, fluența cognitivă este crucială. Folosind tehnici care fac simplu pentru oameni să efectueze exerciții mentale, le puteți face ușor să vă înțeleagă produsul sau site-ul web.
O modalitate este de a folosi o ierarhie vizuală care direcționează oamenii și îi ghidează intuitiv către punctele cheie sau informații. O altă strategie este utilizarea spațiului alb, adesea cunoscut sub numele de spațiu negativ, pentru a face informațiile mai ușor de înțeles și pentru a ajuta cititorii să navigheze în conținutul unei pagini.
Un site Web poate fi util fără a fi prea aglomerat sau plin de date. Proiectarea cu o mentalitate minimalistă vă permite întotdeauna să faceți mai mult cu mai puțin.
Nu vă fie frică de critici
Este timpul să vă împărtășiți munca după ce ați terminat de proiectat-o. Colegii tăi ar trebui să-ți vadă munca. Lucrarea dvs. poate fi distribuită în mod privat sau postată online. Nu vă fie teamă să primiți critici – solicitați feedback de la alții.