Noțiuni de bază despre web design din Soula Graphic Design

 Acest articol discută principiile de bază ale designului grafic și vă oferă o idee despre ce trebuie să căutați atunci când răsfoiți șabloane sau portofolii, astfel încât să știți ce este bine și ce este rău. Acesta a fost construit de Soula Design & New Media Nottingham și este pentru a ajuta cursanții noi să intre pe teren. Dacă doriți să vedeți această lucrare în acțiune, vizitați site-ul nostru la soula.com.

Echilibru

Modul în care elementele unui design sunt echilibrate pe o pagină este foarte important; aspectul abstract va transmite instantaneu un mesaj de bază despre site-ul dvs. Site-urile simetrice sau pur și simplu echilibrate vor crea un ton de claming, în timp ce proiectele asimetrice sau complexe vor crea un sentiment de entuziasm.

Echilibrarea unui UI web nu este la fel de ușoară pe cât poate fi în alte forme de media, întrucât un site web este o entitate dinamică, ecranul dvs. îl poate vedea perfect echilibrat în 1280×1024, dar ecranele cuiva de 800×600 îl pot arunca complet. Este întotdeauna o idee bună să utilizați un instrument sau un plug-in pentru a vizualiza designul dvs. în diferite rezoluții înainte de a achiziționa sau de a implementa site-ul. Soluții obișnuite pentru a vă ajuta să depășiți echilibrarea unui site, inclusiv utilizarea atributului „float” și centrarea textului sau a obiectelor. Dacă încercați să obțineți un aspect simetric, aveți grijă să nu centrați doar toate elementele și să ajungeți la un design plictisitor sau plat, acestea nu sunt atrăgătoare și arată extrem de amator în comparație cu multe site-uri deja de pe net. Dacă încercați să creați un design asimetric, amintiți-vă că este vorba doar de a îngrămădi totul pe o parte, totuși, trebuie să creați un sentiment de echilibru, în ciuda faptului că site-ul dvs. nu este simetric. Acest lucru se poate face prin plasarea articolelor mai mici opuse obiectelor mari sau chiar prin potrivirea imaginilor cu textul sau culorile solide, întunecate, cu obiectele transparente sau luminoase.

Contrast

Contrastul este unul dintre cele mai importante instrumente pentru a evidenția zonele site-ului. Fără aplicarea corectă a contrastului, un site apare adesea întâmplător și greu de citit. Folosind cantitatea corectă de contrast în fonturi, fundaluri, obiecte și stiluri, veți crea un design mult mai profesional.

În ciuda faptului că contrastul celor mai mulți oameni este mai mult decât culori, este vorba despre diferență. Utilizați toate instrumentele pe care le aveți pentru a face contrastul textului, inclusiv trucuri text, cum ar fi bold, majuscule și subliniate, acolo unde este necesar, astfel încât pagina dvs. să aibă „puncte fierbinți” evidente pe care oamenii să le poată examina. Un exemplu excelent în acest sens sunt hyperlinkurile din interiorul textului. Setați întotdeauna stilul dvs. să sublinieze și să schimbe culoarea hyperlinkurilor (de preferință albastru implicit), astfel încât ochii oamenilor să fie atrași de ei în interiorul blocurilor de text. Utilizați contrastul culorilor între meniuri, sigle și partea principală a paginii, astfel încât oamenii să poată rupe cu ușurință aceste componente în mintea lor. Aveți grijă să nu o faceți prea mult! Paginile cu contrast ridicat sunt dificil de citit (textul alb pe un fundal negru sau violetul și verde sunt doar o simplă mișcare), așa că nu uitați să luați în considerare caracterul practic înainte de expresia creativă.

Ritm

Ritmul este uneori numit repetare și este o parte vitală a construirii unui site web, deoarece ajută site-ul dvs. să circule între pagini, acest lucru oferind oamenilor care navighează pe întregul site dvs. un timp mult mai ușor, deoarece creierul va recunoaște repetarea în șablon și se va concentra pe noi părți ale unei pagini. Acest lucru este foarte important, deoarece dacă tot dezorientezi vizitatorul, aceștia vor deveni rapid obosiți și vor părăsi site-ul. De asemenea, are valoare pentru branding, dacă puteți asocia cu succes aspectul site-ului web cu un brand, atunci marketingul are o zonă cu totul nouă de explorat. De asemenea, înseamnă că o reproiectare va avea un impact mare asupra site-ului în viitor, un serviciu care va reveni probabil la dvs. dacă ați făcut o treabă bună în primul rând.

Sper că acest ghid rapid v-a oferit ceea ce aveți nevoie pentru a începe proiectarea schițelor de bază ale site-ului dvs. web , ar trebui să citiți întotdeauna cât material vă permite, așa cum se va arăta în rezultatul final.

Citește și Tendință emergentă de proiectare web