Cele mai bune 8 sfaturi de design grafic pentru începători
Numărul mare de tehnici și opțiuni software pe care le aveți la dispoziție ar putea face inițial lumea designului grafic intimidantă. Corvoarea aparent plăcută de a crea invitații sau fluturași poate deveni dintr-o dată o sarcină de temut pe care nu o puteți tăia din lista de sarcini. Din fericire, strategiile îi ajută chiar și pe cei mai necalificați designeri grafici să reușească în sarcinile viitoare. Pentru a nu fi nevoit, am compilat primele 8 sfaturi de design grafic pentru începători.
Fontul contează și mai puțin înseamnă mai mult.
Astăzi, există milioane de fonturi din care să alegeți. Fiecare linie de text din designul dvs. vă poate îndemna să utilizați un font diferit. nu. Lizibilitatea este o componentă critică a designului dvs. și, prin urmare, în acest caz, mai puțin înseamnă mai mult. S-ar putea să doriți chiar să rămâneți cu un singur tip de literă, în funcție de volumul textului și de modul în care îl aranjați în design. Semnificația designului dvs. poate deveni mai puțin clar pentru publicul dvs. din cauza utilizării multor fonturi, făcându-l mai puțin eficient.
Folosiți-vă imaginația atunci când selectați tipul de literă, dar asigurați-vă că alegeți unul ușor de citit. Dacă aveți anteturi, subtitrări, text de corp etc., în același design, gândiți-vă să utilizați variații din aceeași familie de fonturi pentru a sublinia diferitele zone fără a exagera. Poate fi necesar să încercați câteva familii de fonturi diferite înainte de a găsi pe cea care funcționează cel mai bine pentru designul dvs., dar veți ajunge acolo.
Verificați licența înainte de a utiliza un font în proiectele dvs., deoarece nu toate fonturile sunt adecvate pentru uz comercial.
Cheia culorii
Ce este vorba despre un design care vă atrage mai întâi atenția? Nuanța. Un design de succes depinde de selectarea unei scheme de culori fantastice. Alegerea combinației ideale de culori poate părea stresantă, dar nu este chiar atât de provocatoare pe cât ați putea crede inițial. Probabil că ați auzit de psihologia culorii dacă lucrați în design grafic. Ce sentimente doriți să evocați în publicul dvs. ar trebui să fie prioritatea dvs. atunci când selectați o schemă de culori pentru designul dvs. Opțiunile tale se vor reduce la două categorii, calde sau reci, în funcție de răspunsul la această întrebare.
De acolo, puteți decide ce culoare primară va fi fundația designului dvs. Când v-ați decis asupra culorii primare pe care doriți să o utilizați, ar trebui să luați în considerare culorile care se potrivesc bine cu ea. Deși roata de culori ar putea fi utilă, acest lucru poate fi o provocare. Găsiți scheme de culori complementare, similare sau monocromatice cu roata de culori.
Organizați componentele designului dvs.
Un aspect curat, sofisticat și profesional poate fi obținut prin alinierea atentă a elementelor din designul dumneavoastră. Există diferite tipuri de aliniere, iar alegerea dvs. va depinde de designul dvs.
Marginile din stânga sau din dreapta ale designului dvs. trebuie să fie egale pentru alinierea orizontală. În funcție de designul dvs., alinierea orizontală poate fi utilizată în coloane sau în întreaga pagină. Pune un ochi afară pentru „cârpă”, care este spațiul liber rămas la sfârșitul unui rând de text justificat la stânga. O senzație de nealiniere vizuală cauzată de o cârpă excesivă poate afecta cât de ușor poate fi citit designul tău.
Marginile de sus și de jos ale paginii sunt aliniate vertical cu articolele dvs. Alinierea verticală este similară cu alinierea orizontală prin faptul că poate fi utilizată pentru întregul design sau pentru anumite părți ale acestuia.
Marginile lor de sus, de jos sau laterale sunt paralele atunci când elementele sunt aliniate la margini. Marginea paginii nu are impact asupra alinierii marginilor.
Dacă articolele dvs. sunt aliniate la centru, acestea sunt aranjate în jurul unei singure axe. Aspectul este mai formal când este în centru. Fiecare linie începe într-o locație diferită cu această aliniere, ceea ce face ca provocarea de proiectare să fie citită pentru modele cu mult text.
Un indiciu util este să utilizați grilele și riglele furnizate de software-ul de design grafic pentru a asigura o aliniere perfectă.
Folosește spațiul
Spațiul negativ, sau spațiul, nu este greșit. Lizibilitatea sporită este doar un mod în care spațiul alb poate aduce beneficii designului dvs. Luați în considerare marginea, spațiul alb dintre text și marginea paginii, în timp ce produceți cărți sau periodice tipărite. Citirea multor text este mai accesibilă datorită spațiului alb al acestei margini. În plus, spațiul alb ajută la simetrie și echilibru în designul dvs. Unul dintre principiile directoare ale designului este echilibrul, care se referă la modul în care elementele sunt dispersate în designul dvs. Spațiul alb creează un design simplu, plăcut din punct de vedere estetic, subliniind în același timp atenția și creditul.
Rămâneți consecvenți
Fiți consecvenți pe tot parcursul, indiferent de câte aspecte folosiți în design. Ar fi de ajutor dacă ai avea un motiv pentru fiecare grafic, diagramă, imagine, ilustrație și linie de text. Firul care leagă componentele și le face să funcționeze este consistența dintre ele. Fiți în concordanță cu fontul, dimensiunea fontului, spațierea, poziționarea și schema de culori. Dincolo de un singur design, personajul poate lega toate modelele asociate cu o singură campanie sau marcă, ajutând la diferențierea mărcii și campaniei dvs. de rivale.
Ar trebui să alegeți designul plat.
De-a lungul timpului, tendința de design plat a crescut în popularitate. Cu ajutorul acestei strategii, mesajul tau va fi transmis rapid. Designul echilibrat funcționează cel mai bine atunci când trebuie să lucrați eficient și rapid pentru a vă afla știrile. De exemplu, dacă doriți să demonstrați publicului cum să „atingeți aici” sau să „glisați în acest fel” sau dacă scrieți un manual sau un ghid de instrucțiuni care îi va conduce pas cu pas prin instrucțiuni.
Pentru a adăuga stil și organizare, folosiți linii.
Una dintre cele mai fundamentale componente estetice nu este deloc esențială. Liniile servesc diferitelor scopuri, de la pur și simplu ca separatori de conținut sau granițe între elemente până la a ajuta funcții mai complexe, acționând ca ghiduri. Pentru a crea un sentiment de flux între elemente, puteți folosi linii pentru a direcționa atenția privitorului către un punct de focalizare. Liniile pot evidenția detalii sau accentua un cuvânt, o frază sau un întreg paragraf.
Înțelegeți diferențele dintre RGB și CMYK.
În designul grafic, amestecarea culorilor se poate face atât în format CMYK, cât și în format RGB. CMYK este excelent pentru proiectele de imprimare, în timp ce RGB este cel mai bun pentru lucrările digitale. Roșu, verde și albastru sunt culorile proeminente, iar RGB este o formă aditivă a modului de culoare care le combină pentru a obține culorile dorite. Rezultatul este alb atunci când toate cele trei nuanțe sunt îmbinate și vizibile – negru rezultă din combinația cea mai scăzută posibilă a tuturor celor trei nuanțe.
Cyan, magenta, galben și negru sunt cele patru culori utilizate în modul de culoare subtractiv cunoscut sub numele de CMYK pentru a produce culorile necesare la imprimare. Deoarece această culoare este subtractivă, adăugarea mai multor culori are ca rezultat o culoare mai profundă, deoarece fiecare culoare suplimentară absoarbe mai multă lumină. Puteți combina cyan, magenta și galben ca trei nuanțe inițiale; cu toate acestea, rezultatul este un maro închis mai degrabă decât negru. Adăugând nuanța finală, K (negru), imaginea imprimată va fi complet lipsită de lumină, producând ceea ce ochiul vede ca negru.
Înainte de a începe orice proiect, asigurați-vă că știți pentru cine sau pentru ce proiectați. Culorile pe care le-ați selectat inițial se pot modifica dacă designul dvs. este creat în RGB, dar în cele din urmă necesită convertirea în CMYK pentru imprimare; în acest caz, designul dvs. va trebui ajustat.