Cele mai bune 10 sfaturi de design grafic pentru începători

Pentru începători sau studenți fără expertiză anterioară, designul grafic pare prea atrăgător pentru a rezista. După doar o lună de practică în proiectare, nu ar trebui să se aștepte să fie experți. Ei pot fie să caute sfaturi solide de la designeri grafici experimentați, fie să efectueze un stagiu de 4-6 luni în industria publicității. Ei trebuie să-și perfecționeze abilitățile de proiectare prin practică continuă și stăpânire treptată. Cele mai bune zece sugestii pentru începătorii în design grafic sunt enumerate aici.

Alegeți fonturile potrivite:

Lizibilitatea și claritatea în design sunt cruciale. Asigurați-vă că nu vă limitați desenele la un singur tip de literă. Încercați să experimentați cu mai multe stiluri de font, menținând în același timp un stil de font distinct pentru proiectul curent la care lucrați. În loc să selectați acele fonturi plictisitoare prestabilite, luați în considerare alte opțiuni.

Creați un contrast de culoare vibrant:

Folosește o tehnică color pop pentru a atrage atenția spectatorului la prima vedere, mai ales dacă textul tău este scurt și vrei să faci o mare impresie. Schemele de culori cu contrast ridicat, cum ar fi roșu și negru sau galben și alb, combinate cu culori vibrante de fundal, funcționează bine. Verificați și coerența designului dvs. și depuneți eforturi pentru a crea cea mai bună impresie posibilă. Puteți încerca instrumentul online Adobe Color CC pentru a selecta o schemă de culori bună pentru designul dvs.

Spațiul alb este puternic și merită:

Cel mai bun exemplu al valorii spațiului alb în design-urile grafice moderne care subliniază simplitatea este Apple. Alegeți un tip de literă de înaltă calitate și apoi concentrați-vă textul pe o pânză mare, lăsând restul spațiului liber. Pânza ar arăta fantastic în general.

Alegeți imagini congruente:

Asigurați-vă că calitatea imaginii designului dvs. este perfect constantă pe tot parcursul. Aceste elemente ar trebui să aibă calitate, cadru, stil, proporție și iluminare consistente pe tot parcursul designului dvs. Proiectul dvs. ar trebui să aibă cantitatea perfectă de semnificație adăugată de diagramele, imaginile și ilustrațiile pe care le utilizați.

Scanați schița dvs.:

Dacă vă schițați designul, asigurați-vă că îl scanați pe computer. Puteți face acest lucru cu o cameră pentru smartphone și apoi importați schița scanată direct în Illustrator sau Photoshop. Acum puteți continua să vă construiți designul ca de obicei, dar aveți grijă să utilizați scanarea ca referință pentru fundal.

Designul plat poate fi eficient:

Deoarece designul său a evoluat de la a fi ușor luminos la mai luxos de-a lungul anilor, designul plat a devenit foarte popular. Pentru ca strategiile de design plat să producă rezultate excepționale, ar trebui să înțelegeți bine alinierea și spațierea.

Utilizați stiluri de paragraf și caractere.

Alegeți-vă antetul cu atenție, apoi urmați-i stilul. Cu diferite dimensiuni de font sau înălțimi ale liniilor, anteturile sunt poziționate semnificativ diferit. Instrumente precum InDesign și Photoshop au funcții încorporate care asigură echilibrarea perfectă a caracterelor și a paragrafelor tale. Prin eliminarea nevoii de a vă deplasa constant între pagini, astfel de instrumente subliniază și verifică din nou dacă stilurile dvs. sunt poziționate corect.

Folosiți litere cursive cu prudență:

În plus, ar trebui să aplicați italice pentru proiectele dvs. pentru a obține o impresie fantastică. Deoarece pot echilibra în mod eficient anteturile și subanteturile dvs., acestea ar trebui folosite cu mare respect. Doar propozițiile scurte trebuie scrise cu caractere cursive. Îți vor ruina proiectul dacă le folosești pentru fraze lungi.

Luați în considerare soldul paginii:

Aflați despre simetrie și echilibru pe parcursul procesului de a deveni un mare designer grafic. Deoarece are un impact semnificativ asupra designului dvs., asigurați-vă că echilibrul este stabil. Ar trebui să încărcați documentul la care lucrați în mod egal la stânga și la dreapta sau în sus și în jos în anumite circumstanțe.

Delimitarea limitelor stilului și impactului:

Dacă depuneți un efort pentru a o face să pară completă, folosirea separării liniilor pentru o piesă exactă poate avea ca rezultat o piesă modestă care este la egalitate. Încercați să utilizați jumătate de linii în loc de o linie continuă de fiecare parte a unui scurt text. Efortul tău va fi văzut și apreciat dacă folosești o linie de 3 pixeli între imagine și titlu sau între imagine și sub-antet.

Sper că sugestiile utile de design grafic anterioare vor oferi începătorilor o bună înțelegere a ceea ce pot face în timpul dezvoltării site-urilor web.